ponedeljek, 8. februar 2010

the venus project

Visit The Venus Project



Projekt Venus poteka že kar nekaj časa. Najdete ga lahko na Floridi in sicer zaradi primernih podnebnih razmer za testiranje nekaterih njihovih zamisli. In kaj so njihovi zamisli? To so predvsem stvari, ki bi človeku poenostavile bivanje in nasploh življenje. To so naprimer hiše, ki so primerljive z današnjimi, a so z denarnega vidika veliko bolj sprejemljive. Tudi druge lastnosti so zelo pozitivne in so primerne skoraj za vsako geografsko lego. Kot boste lahko zasledili na njihovi spletni strani je njihova oblika zelo futuristična in neobičajna za naš čas.

To je le en del njihovega razvoja nove in veliko bolj enakovredne družbe. En del se usmerja, kot vidite v gradnjo, spet drugi v enoten monetarni sistem na celem svetu.
Mislim, da je projekt Venus zelo zanimiva stvar za vsakogar, ki želi v svetu enakovrednost in enakopravnost.

Vodja projekta je Jacque Fresco. Je arhitekt, ki svoje zamisli zelo lepo prelije na papir ali pa v kakšno drugo obliko. Svoje zamisli in razmišljanja je predstavil v filmi Zeitgeist. Ustanovil je tudi gibanje kateremu se lahko brez kakršnih koli obveznosti tudi pridružite.

Ni komentarjev:

Objavite komentar